Моральні дилеми у професійній етиці фахівців з архівної, бібліотечної та інформаційної справи - Глєбов , Артем Васильович (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
Працівники архівів, бібліотек та фахівці з інформаційної діяльності виконують роботу, пов’язану зі збереженням і поширенням інформації, відповідають за управління та надання доступу до широкого спектру інформаційних ресурсів, включно з книгами, рукописами, архівами, електронними записами та цифровими носіями. Для того, щоб виконувати свої обов’язки професійно, ці фахівці повинні дотримуватися етичних норм, що визначають їхню поведінку [4]. Метою нашої розвідки є окреслення проблем морального характеру, що виникають у роботі працівників бібліотечної, архівної та інформаційної сфер.