Інтерфереми у документах: проблеми порушення норм слововживання - Слободянюк , Ангеліна Олександрівна (Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері, 2024)
У час потужної інформатизації суспільства і підвищення статусу рідної мови у світі особливо важливим компонентом професійного успіху стає дотримання мовної культури. Отже, успішний професійний портрет документознавця, який безпосередньо має справу з текстовим контентом, формують не лише базові професійні знання, а й мовна освіченість фахівця як свідомого виконавця своїх національних обов’язків. Але досить часто у процесі взаємодії мовних систем за умови двомовності відбувається мимовільне перенесення, накладання ознак однієї мови на іншу. Це явище називають інтерференцією (від лат. inter – ‘між’, ‘взаємно’ і ferens (ferentis) – ‘той, що несе, переносить’.