Документ в сучасному інформаційному суспільстві

Автор(и)

  • Анна Олександрівна Заблоцька Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Уже не вимагає додаткових доказів те, що практично будь-який документ, який має інформаційну значимість, проходить в суспільстві процес функціональної еволюції, що підпорядковується чітко вираженій закономірності. Він створюється, переважно, для подальшого практичного використання, за винятком випадків, коли він виконує виключно автокомунікативну функцію. Потім він оцінюється з погляду необхідності архівного зберігання і вже як об’єкт такого виду зберігання може стати об’єктом джерелознавчого вивчення. Маючи цю рису, документ співвідносять з цілком об’єктивними, науково обґрунтованими критеріями.

Посилання

Комп’ютерні технології в діловодстві / укл. О. В. Галицький, О. М. Фендьо, О. І. Охмуш-Ковалевська. Київ: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2018. 40 с.

Політанський В. Концептуальні ідеї розвитку інформаційного суспільства. Теорія держави і права. 2017. № 4. URL: http://pgp-journal.kiev.ua/archive/2017/4/30.pdf (дата звернення: 23.03.2021).

Скібіцька Л. I. Діловодство: навч. посіб. Київ: Центр навчальної літератури, 2006. 224 с.

Неділько Н. Комп’ютери майбутнього будуть усюди і ніде. URL: https://www.dw.com/uk (дата звернення: 23.03.2021).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-05

Як цитувати

[1]
Заблоцька , А.О. 2024. Документ в сучасному інформаційному суспільстві. Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері. (Бер 2024), 9-11.

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 1 ДОКУМЕНТ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ ХХІ СТ.