Хронофаги робочого часу та способи їх подолання

Автор(и)

  • Ганна Анатоліївна Боровська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Майже кожному знайоме відчуття, коли цілий день зайнятий, а в результаті нічого не зроблено, або ще не вистачає пари годин, аби завершити усі заплановані справи. А все тому, що в цьому винні «переривники» і «поглиначі» часу.
Переривники часу – це різні види стандартних ситуацій, які на певний проміжок часу переривають основну роботу. На відміну від поглиначів, вони чітко визначені в часі і сприяють вирішенню ситуації. До них належать телефонні дзвінки, наради, особисті і ділові зустрічі, термінова робота з документами тощо.
Поглиначі часу, або хронофаги (з грец. – «хронос» – час; «фаг» – поглинач) – це абсолютно будь-які живі та неживі об’єкти, які відволікають від основної діяльності. До них можна віднести: відсутність планів, спробу зробити усе і одразу, надмірне прагнення до досконалості (перфекціонізм), відкладання справ, нерішучість, невміння говорити «ні», соцмережі, телефонні розмови, телевізор, візити випадкових відвідувачів тощо.

Посилання

Хронофаги – пожирачі часу. URL: https://www.coaching-academy.online/xronofagi-pozhyrachi-chfsy/

Ратушняк О. Г. Самоменеджмент: навч. пос. Вінниця: ВНТУ, 2021. 170 с. URL: http://pdf.lib.vntu.edu.ua/books/IRVC/2021/Ratushnyak_2021_170.pdf

Артеменко І. Е. Формування навичок тайм-менеджменту у майбутнього соціального працівника в умовах вищого навчального закладу. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 11: Соціальна робота. Соціальна педагогіка: зб. наук. праць. Київ: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова. 2017. Вип. 23. С. 138–142.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-03

Як цитувати

[1]
Боровська , Г.А. 2024. Хронофаги робочого часу та способи їх подолання. Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері. (Бер 2024), 92-93.

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 4. ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ