Адвокаційна діяльність бібліотек

Автор(и)

  • Дар’я Дмитрівна Шафранова Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Сьогодні адвокаційна діяльність заполонила більшість сфер. Слово «адвокат» ми можемо почути усюди, але асоціація з ним у нас викликає вузьке уявлення, зокрема закони, фільми, суди, кримінальний світ. Насправді це не так. Багато людей та організацій сьогодні відстоюють свої права у різних сферах життєдіяльності. Нещодавно з’явилась адвокаційна діяльність у бібліотеках. На перший погляд здається, що це дивно, але насправді світ рухається уперед до сучасних і нових технологій, і бібліотеки – не виняток. Якщо порівняти теперішню бібліотеку і ту, яка була 20–30 років тому, то можна знайти багато позитивних змін.

Посилання

Адвокасі в бібліотечній сфері: метод. матеріали / Департамент культури і туризму Харк. облдержадмін., Харк. обл. універс. наук. б-ка; ред.-уклад. Н. М. Грачова. Харків: ХОУНБ, 2013. С. 1–4.

Барабаш С. І. Адвокація бібліотек: мета, структура, основні напрями діяльності. Вісн. Харк. держ. акад. культури: зб. наук. пр. / за заг. ред. В. М. Шейка. Харків, 2011. Вип. 34. С. 150–156.

Пугач Л., Демчишин М. Поняття адвокації («advocacy») у діяльності сучасних бібліотек / Львівський національний університет імені Івана Франка. Львів 2017. С. 1–3.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-02

Як цитувати

[1]
Шафранова , Д.Д. 2024. Адвокаційна діяльність бібліотек. Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері. (Бер 2024), 87-89.

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 3. СТРАТЕГІЯ І ПРІОРИТЕТИ БІБЛІОТЕЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ