Використання сучасних інформаційних технологій в організації онлайн-навчання у катехитичній школі

Автор(и)

  • Марія Андріївна Мельник Національний університет «Львівська політехніка», м. Львів

Анотація

Сучасні інформаційні технології – це система процесів та використання сучасних систем зв’язку для пошуку, створення, поширення інформації тощо. Вони дають широкі можливості не тільки для вивчення дисциплін у звичайних школах, а також і для спеціалізованих, як от катехитичні школи. Через коронавірус і воєнні дії в Україні є великий попит на освітні послуги, які проводяться дистанційно, зокрема подання такої інформації на різних вебресурсах та вебсайтах. Також є різні сервіси, за допомогою яких можна поширювати навчальну інформацію: різні відеоуроки, тести, курси, інтерактиви тощо на спеціалізованих освітніх сайтах.
Основним споживачем спеціалізованої інформації є катехит, або людина, яка викладає цей предмет, а також учень, який вивчає цей предмет. І третьою особою, яка контролює навчальний процес, є батьки. Саме батьки контролюють інформацію, яку надає викладач учням, і контролюють учнів, як ними сприймається ця інформація. Так, батьки можуть перевірити власних дітей на розуміння цієї інформації. Це все і є особливістю катехитичних шкіл. Сучасна молодь вважає, що інформаційні технології – це круто, вони дають багато можливостей для освітнього процесу. Особливостями процесу катехитичних шкіл є те, що в вільному доступі є багато корисної інформації і для батьків, і для їхніх дітей. Для зручності сприймання цієї спеціалізованої інформації користувачами є різні сучасні інформаційні технології: вебсайти Youtube, Google та інші пошукові системи і спеціалізовані сайти.

Посилання

Сайт освітньої платформи «Prometeus». URL: https://prometheus.org.ua/

Сайт освітньої компанії «Coursera». URL: https://www.coursera.org/

Сайт освітнього порталу «На урок». URL:https://naurok.com.ua/

Сайт видавництва «Свічадо». URL: https://svichado.com/

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-02

Як цитувати

[1]
Мельник , М.А. 2024. Використання сучасних інформаційних технологій в організації онлайн-навчання у катехитичній школі. Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері. (Бер 2024), 40-42.

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 2. ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ І ТЕХНОЛОГІЇ В УПРАВЛІННІ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ