Національно-культурна самоідентифікація в контексті інформаційної культури

Автор(и)

  • Вероніка Ігорівна Нелюбій Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Національно-культурна ідентичність є однією з визначальних цінностей розвитку будь-якого суспільства і кожної людини. Формування національно-культурної ідентичності є проблемою державної ваги і національної безпеки, особливо на фоні російсько-української війни. Виклики війни, зокрема: відстоювання власної територіальної цілісності, становлення політичної нації, зростання ролі власної причетності і відповідальності за долю України вимагають уваги до питання національно-культурної ідентичності. Актуальність формування національно-культурної ідентичності обумовлена необхідністю осягнення й засвоєння національно-культурних цінностей українського народу, історичної пам’яті, збереження національної автентичності та традицій.

Посилання

Желанова В. В., Матвієнко О. В. Національно-культурна ідентичність особистості: сутність та структура. Інноваційна педагогіка. Випуск 49. Том 1. 2022. URL: https://elibrary. kubg.edu.ua/id/eprint/41827/1/V_Zhelanov_O_Matviyenko_IP.pdf

Українська мова у соцмережах: що змінилося після початку повномасштабної війни? URL: https://ukrcontent.com/reports/ukrainska-mova-u-socmerezhah-shho-zminilosya-pislya-pochatku-povnomasshtabnoi-vijni.html (дата звернення: 04.04.2023).

Юлія Сабадишена. Згадка про Україну у Twitter може викликати пониження в переглядах – оприлюднили вихідний код. URL: https://dou.ua/lenta/news/twitter-against-ukraine/?from= tg&utm_source=telegram&utm_medium=social (дата звернення: 12.04.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-01

Як цитувати

[1]
Нелюбій , В.І. 2024. Національно-культурна самоідентифікація в контексті інформаційної культури. Інформаційні технології і системи в документознавчій сфері. (Бер 2024), 7-9.

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 1 ДОКУМЕНТ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ ХХІ СТ.